EURIZACIJA KAO INSTRUMENT MONETARNE POLITIKE SRBIJE?
Devedesete godine je obeležila pojava dva značajna, ali i međusobno povezana fenomena: uvođenje evra kao nacionalne valute grupe zemalja članica Evropske unije i preporuke za uvođenje dolarizacije kao instrumenta postizanja makroekonomske stabilnosti. Puna dolarizacija (eurizacija) je relativno redak fenomen, ali poslednjih godina ona privlači veliku pažnju o čemu svedoči rastu