FINANCIJSKI SEKTOR I PRIVREDNI RAST U REPUBLICI HRVATSKOJ U PERIODU 1995-2005.G
Financijski sektor u Republici Hrvatskoj je u razdoblju 1995.-2005.g. imao snažan rast. Liberalizacija finacijskog sektora u 1999.g. dovela je do brzorastućeg zaduživanja banaka u inostranstvu, što je imalo za posljedicu rast deviznih rezervi i aprecijaciju doma