MOGUĆNOSTI I EFEKTI PRIMENE KOMPARATIVNOG OGLAŠAVANJA - Starčević, Slađana (Economic Annals, 2006)
Poslednjih godina evidentno je da je jedna forma konkurentskog oglašavanja dobila na važnosti - komparativno oglašavanje. Iako je njegovo rasprostranjeno korišćenje verovatno inspirisano verovanjem da se na taj način ohrabruje percepcija relativne superiornosti marke u odnosu na konkurenciju, istraživanja su proizvela dosta različite zaključke o njegovoj efektivnosti. U članku se sumiraju rezultati dosadašnjih istraživanja u ovoj oblasti, posebno oni koji ukazuju na faktore koji mogu uticati na efektivnost komparativnog oglašavanja. Pored toga, u članku su iznesena mišljenja pojedinih autora o dejstvu ovog oblika oglašavanja na marku u dugom roku, te preporuke za njegovo efektivnije korišćenje.