EPISTEMOLOŠKA LJUŠTURA EKONOMETRIJSKIH NALAZA - Madžar, Ljubomir (Economic Annals, 2005)
Ovaj članak je nastavak dijaloga koji se odnosi na studiju citiranu na prvom mestu u listi navedenih izvora uz sam članak. On sadrži dalje kritičke primedbe na tu studiju, kao i reakcije na odgovore autora na prethodno date kritičke primedbe, a i prethodni komentar i reakcije na njega objavljeni su u tematskom broju Ekonomskih anala navedenom u drugom po redu izvoru u listi citiranih radova uz ovaj članak. Osnovni predmet ove rasprave je tretman prethodno obavljenih neekonometrijskih istraživanja u oblasti makroekonomskih međuzavisnosti i odgovarajućih promena u privredi Srbije. Stav istaknut u ovom tekstu isti je kao i u prethodnom kritičkom osvrtu na studiju čiji su autori Arsić et al. (2005a) i sastoji se u insistiranju na potrebi da ekonometrijska analiza empirijskih svojstava privrede Srbije treba da uvaćava i inkorporira znanje koje je primenom neekonometrijskih tehnika akumulirano pre nego što je studija bila priređena.