PORESKI PODSTICAJI U SISTEMU POREZA NA DOBIT - UPOREDNO PRAVNA ANALIZA REŠENJA U SRBIJI I CRNOJ GORI - Raičević, Božidar; Nenadić, Jelena (Economic Annals, 2005)
Rad se bavi uporedno pravnom analizom poreskih podsticaja u sistemu poreza na dobit pravnih lica u Srbiji i Crnoj Gori. Poreska konkurencija, koja se nastavlja među dvema Republikama, posebno je dobila na značaju nakon izmena u crnogorskom sistemu poreza na dobit pravnih lica. Rad predstavlja pokušaj da se dva sistema uporede i ocene, s posebnim osvrtom na uporedna rešenja u drugim zemljama zapadnog Balkana, s jedne strane i iskustvima u zapadnoevropskoj poreskoj praksi, s druge strane.