PRIVREDNI RAZVOJ I PRILIV INOSTRANIH SREDSTAVA U ZEMLJE U TRANZICIJI - Mrdaković Cvetković, Ružica (Economic Annals, 2006)
U radu se razmatraju problemi ekonomskog razvoja u Srbiji i istočnoevropskim zemljama. Komparativna analiza koristi se za upoređivanje karakteristične promene bruto domaćeg proizvoda, stranih direktnih investicija i bruto domaćeg proizvoda po stanovniku u Srbiji i zemljama Jugoistočne Evrope i Zajednice nezavisnih država (ZND). Analiza ukazuje da je nivo bruto domaćeg proizvoda i proizvodnje u Srbiji i ovim zemljama sada niži nego u 1989. godini, godini opšteprihvaćenoj kao početak prelaska bivših socijalističkih zemalja na tržišno privređivanje.