DINAMIČKE IGRE ULASKA NA TRŽIŠTE - Stojanović, Božo (Economic Annals, 2005)
Tržišni procesi se mogu analizirati upotrebom dinamičkih igara. U mnogim dinamičkim igrama pojavljuje se više Nešovih ravnoteža. Ove ravnoteže često uključuju nekredibilne pretnje, to jest pretnje čije sprovođenje nije u interesu igrača koji preti. Koncept savršene ravnoteže podigara eliminiše takve situacije, polazeći od toga da razumno rešenje igre ne može uključivati ni uverenja igrača ni njegovo delanje zasnovano na nekredibilnim pretnjama ili obećanjima. Jednostavan način utvrđivanja savršene Nešove ravnoteže podigre, jedne dinamičke igre, jeste upotreba principa povratne indukcije. Da bi objasnili primenu ovog koncepta ravnoteže, analiziraćemo dinamičke igre ulaska na tržište.